-Vask gulerødderne og skræl dem eventuelt. Skær et kryds 10-15 cm ned i den grønne ende af porren, skyl grundigt mellem alle bladene, og skær porren i tre stykker. Skyl aspargesene og bræk den nederste seje del af. Skær dem ud i mindre stykker.
-Vask kyllingen grundigt under den kolde hane,og rens den for eventuelle rester af indvolde. Læg kyllingen i en gryde sammen med 2 spsk salt. Hæld vand i gryden, så kyllingen er helt dækket, og sæt den på komfuret ved jævn varme.
-Skru lidt ned, når vandet koger, og fjern skummet på vandets overflade med en spiseske. Kom alle grøntsagerne(gem lidt persille til pynt) undtagen asparges i gryden, og kog det hele i ca. 1 1/2 time.
-Tag kyllingen op af gryden med en hulske, og lad den køle af i mindst 1/2 time. Si suppen gennem et klæde lagt i en sigte, og fjern fedtet på overfladen med en spiseske.
-Imens koges asparges ca.15 minutter i lidt letsaltet vand (gemmes til sovsen).
-Fjern skindet fra kyllingens brystfileter, og tag dem af kyllingen. Skær kødet i stykker på ca. 2 x 2 cm, og sæt dem til side sammen med aspargesstykkerne.
-Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og pisk godt, så det samler sig. Hæld ca. 1 dl af suppen fra kyllingen i gryden og pisk igen, til det er blevet en ensartet masse. Hæld igen 1 dl suppe/aspargesvand i gryden og pisk.
-Skru ned for varmen, og kom kyllingestykkerne i sovsen, og rør hele tiden i den. Kom aspargesstykkerne i sovsen i ca. 5 minutter. Sæt tarteletterne på brødristeren i 1 minut eller varm dem et par min.i ovnen. Kom fyldet i tarteletterne, drys med hakket persille og server dem med det samme. Tip: der kan godt bruges asparges fra dåse i stedet for friske. |