-En portion til 4 personer svarer til 16 brød.
-Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet. Tilsæt olie, salt og æg og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk fadet med film eller et klæde og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted.
-Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker (pr. 4 personer) og tril dem til ca. 20 cm. lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen.
-Lad vand koge op i en stor gryde. Læg et par ringe i ad gangen og kog dem i ca. 1-2 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på ca. 220°C (varmluftovn 200°C).
-Læg de forkogte ringe på en smurt bageplade, eller brug bagepapir. De pensles med æg, drysses med sesamfrø og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøler på en bagerist. |