-Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt.
-Varm olivenolien i en pande. Steg løg, hvidløg og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen og lad det køle af et øjeblik.
-Kom hakkekødet i en skål. Bland æggene i. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Kom brødet ned til hakkekødet. Ælt det hele sammen med de stegte løg, hvidløg og persille og bland det. Jo bedre det blandes, jo bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, og paprika. Ælt sennep i og bland resten af persillen i.
-Tril farsen til kugler (hold med jævne mellemrum hænderne under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet, blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden.
-Varm smørret i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden. |