1. Rør gæren ud i lunkent vand.
2. Smelt smørret
3. Hæld den kolde mælk i smørret og hæld blandingen i gæren
4. Tilsæt salt og 2/3 af melet
5. Slå dejen godt sammen i skålen.
6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød smidig
7. Dæk dejen til med et grydelåg, plastfilm eller et vådt klæde og sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
8. Slå dejen ned, dvs. pres luften ud med knoerne. Form dejen til et brød.
9. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted 10-15 min.
10. Tænd ovnen på 200 grader.
11. Rids brødet med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg el. mælk
12. Bag brødet på nederste ribbe 40-50 min.
13. Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.
|